• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

CG Methode

Gepubliceerd op: 15-04-2018

In mijn zoektocht naar de perfecte krul werd ik door iemand met prachtige eigen krullen, gewezen op de Curly Girl methode (CG). Ik had hier nog nooit van gehoord en er ging een erg interessante wereld voor mij open. De CG Methode is een haar verzorgings methode voor natuurlijk krullend haar. De kern van de CG methode is het vermijden van sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol in je haar verzorgings producten, omdat deze niet goed zijn voor je krullende haar.

De meeste gewone shampoos bevatten sulfaten. Dit zijn reinigers. Ze verwijderen namelijk datgene wat je haar nodig heeft, zoals de natuurlijke olie die je hoofdhuid produceert. Krullend haar is van nature al droog en heeft die olie dus juist hard nodig. Wij werken voor krullend haar met de producten van Deheb. Deze producten zijn gemaakt van pure, plantaardige oliën die op ambachtelijke wijze koud geperst worden in Marokko. Op deze manier blijven alle essentiële componenten aanwezig en bieden ze de beste zorg aan het haar. De basis van de verzorgingsproducten is pure argan olie. Deze natuurlijke olie bevat veel vitamine E, antioxidanten en onverzadigde vetzuren. Ideaal voor herstel, versterking en verzachting van het haar. Alle producten van Deheb zijn vrij van sulfaten, parabenen, siliconen, alcohol en kleurstoffen, heel CG vriendelijk dus!

Het is echt niet nodig om je haar elke dag te wassen. Hierdoor word je haar dus alleen maar droger. Wist je dat je je haar ook eens kunt wassen met een conditioner. Deze reinigt heel zacht en voed dus ook gelijk. Na het wassen en conditioneren is het het beste om je haar droog te kneden in een oude t shirt of met een microvezel handdoek. Als je het meeste vocht uit je haar hebt gehaald, kun je clips bij je haar aanzet gebruiken om bovenop wat meer volume te creëren en om je haar sneller te laten drogen. Als je je haar aan de lucht laat drogen, kom dan zo min mogelijk aan je haar. Dit voorkomt pluis. Als je je haar wil föhnen, gebruik dan een diffuser en föhn je haar op een zo laag mogelijke temperatuur. Voor dat je het vastzet of het los laat drogen gebruik je een leave in conditioner of olie. De conditioners van Deheb kun je ook als leave in conditioner gebruiken!

Mocht je meer willen weten over krullen, Deheb of de CG methode? Bezoek ons en onderga eens een krullen knip behandeling. Na het knippen worden je haren behandeld met Deheb.

Leuk? Deel het:

comments powered by Disqus