• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

SoapAhead

SoapAhead

Sommige mensen wisten het al, dat wij zelf bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen shampoo in de vorm van een blok zeep. Deze laten we maken in een kleine zeepfabriek, waar natuurlijke zepen op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Zonder conserveermiddelen, synthetische geur- en/of kleurstoffen. Ook vervangen we hierdoor het plastic knijpflesje shampoo/douchegel.

Review Olaplex 4 en 5

Review Olaplex 4 en 5

Wij zijn heel blij dat Olaplex, nu eindelijk, na lang wachten een shampoo & conditioner heeft uitgebracht. Na Olaplex 1 & 2 voor in de salon en een 3 voor thuis gebruik, is er nu ook een 4 & 5! De 4 & 5 bevatten ook voor een groot deel het gepatenteerde Olaplex-actieve ingrediënt, Bis-Aminopropyl Dyglicol Dimaleate, maar ook vocht en proteine. Hierdoor is Olaplex weer uniek met zijn product. Ook zijn ze color-safe, sulfate-free, paraben-free, vegan, gluten-free, and nut-free! Gisteravond heb ik ze uitgeprobeerd. En ik vertel jullie graag over mijn bevindingen.

Goede voeding👉🏻Gezond en mooier haar? Silica.

Goede voeding👉🏻Gezond en mooier haar? Silica.

Haaruitval is een veel voorkomend probleem. Vooral bij mannen maar zeker ook bij vrouwen. Deze keer ben ik me gaan verdiepen in de haar vitamine, Silica. Want zoals ik al eerder schreef in ons vorige blog, naast een goede shampoo en conditioner, welke aan de buitenkant van je lichaam (haar) werkt. Moeten we toch ook zeker aan de binnenkant werken. Om zo het beste uit je haar te halen. Denkend aan meer glans, minder haaruitval, langere lengtes, sterker haar en niet te vergeten een gezonde hoofdhuid.

Goede voeding👉🏻Gezond en mooier haar?

Goede voeding👉🏻Gezond en mooier haar?

Tegenwoordig word er veel geschreven over de juiste voeding. Wat te eten om je fitter te voelen of gezonder, om zo optimaal van het leven te kunnen genieten. Eiwittenrijk, suiker vrij, sappen kuur of koolhydraat arm en zo zijn er meerdere adviezen om jouw doel te bereiken. Zo werd ik heel nieuwsgierig naar welke voedingstoffen nou juist goed zijn voor je haar.

Omvorming, permanent, wave, Jetting, Mini Vageu of??

Omvorming, permanent, wave, Jetting, Mini Vageu of??

De een is geboren met een prachtige volle bos krullen en de ander met stijl en fijn haar. "Het is niet altijd eerlijk verdeeld", hoor ik dan vaak, in de salon. Want degene met krul wil graag glad haar en degene met het steile haar wil graag wat meer valling in het haar. Gelukkig kunnen we beide helpen! In onze zoektocht naar de perfecte krul ben ik op zoek gegaan naar nieuwe technieken om een (tijdelijke) permanente krul of valling te kunnen creëren.

CG Methode

CG Methode

In mijn zoektocht naar de perfecte krul werd ik door iemand met prachtige eigen krullen, gewezen op de Curly Girl methode (CG). Ik had hier nog nooit van gehoord en er ging een erg interessante wereld voor mij open. De CG Methode is een haar verzorgings methode voor natuurlijk krullend haar. De kern van de CG methode is het vermijden van sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol in je haar verzorgings producten, omdat deze niet goed zijn voor je krullende haar.

De zoektocht naar de perfecte krul!

De zoektocht naar de perfecte krul!

Krullen, wanneer je krullen hebt, zijn er veel mensen jaloers op je. Maar veel mensen balen van hun krul! Het is pluizig, droog, soms te dik, te wild en er komt nooit geen lengte in, het duurt eeuwig voordat het eindelijk lang is. En dan gaat men naar de kapper voor puntjes en dan is het gelijk veelte kort en is de vorm ver te zoeken of juist overdreven aanwezig. Er zijn ook kappers die zich hebben gespecialiseerd in het krullen knippen! Dit leek ons ook echt een toegevoegde waarde voor onze salon.