• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Goede voeding👉🏻Gezond en mooier haar? Silica.

Gepubliceerd op: 03-06-2018

Haaruitval is een veel voorkomend probleem. Vooral bij mannen maar zeker ook bij vrouwen. Deze keer ben ik me gaan verdiepen in de haar vitamine, Silica. Want zoals ik al eerder schreef in ons vorige blog, naast een goede shampoo en conditioner, welke aan de buitenkant van je lichaam (haar) werkt. Moeten we toch ook zeker aan de binnenkant werken. Om zo het beste uit je haar te halen. Denkend aan meer glans, minder haaruitval, langere lengtes, sterker haar en niet te vergeten een gezonde hoofdhuid.

Silica is een van de meest voorkomende mineralen op de wereld. Je vindt het in steen, klei, graniet en soms zelfs in planten en dieren. Ons lichaam heeft zelf een bepaalde hoeveelheid Silica die, wanneer we ouder worden, steeds minder wordt. Iemand met voldoende silica in het lichaam heeft waarschijnlijk een mooie huid, gezond haar en sterke nagels. Silica is een mineraal voor soepel en sterk haar. Je lichaam heeft silica nodig om belangrijke voedingsstoffen te kunnen vervoeren naar de hoofdhuid. Silica is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het skelet maar ook om zeer droog haar te voorkomen. Het is ook een belangrijk onderdeel van haar; er wordt zelfs gedacht dat een goede inname van silica kaalheid kan voorkomen en haargroei kan stimuleren!

Silica zit in: komkommer, mango, groene groenten, bonen, selderij, bieten, bruine rijst, aardappelen (in het bijzonder de buitenste laag), aardbeien, groene en rode paprika, haver, gerst, tarwe, gierst, tauge en ook in asperges. Omdat veel voedingsmiddelen worden bewerkt en de bodem vaak wordt behandeld met chemische middelen, zullen de groenten en granen vaak een aanzienlijk mindere hoeveelheid silica opleveren. Het is daarom misschien beter om te kiezen voor biologische, onbewerkte producten.

Vorige keer had ik nog een lekker recept gedeeld om met extra eiwitten, voor nog mooier haar! Nu deel ik een gemakkelijk recept met je, met extra Silica, voor mooier haar.

Komkommer water.

Was en schil de komkommer maak dunne plakjes van de komkommer. Plaats de plakjes in een kan vol met vers water en laat ze een paar uur trekken (het liefst een nacht lang in de koelkast). Voeg eventueel muntblaadjes, citroen of aardbeien toe een het komkommer water.

Leuk? Deel het:

comments powered by Disqus