• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Grijs haar.

Gepubliceerd op: 05-03-2019

Na jaren je haar te hebben geverfd, kan je daar wel eens genoeg van hebben. Misschien verf je het al vanaf het moment dat je de eerste grijze haren zag en weet je niet eens hoe grijs je haar is geworden. Wat kan je dan doen, om je haar natuurlijk grijs te laten worden? En hoe kun je het beste je grijze haren verzorgen?

Ben jij er zelf klaar voor? Vaak vraag je aan je familie of vrienden om advies. Zal ik het doen? Nee, roept je vriendin, ik begin er nog niet aan! Zo kun je een lange discussie met ze krijgen. Waardoor je er toch weer mee door gaat. Ons advies, ga die strijd niet aan en vertel alleen ons dat je er klaar bent om grijs te worden. Wij hebben verschillende manieren om dit zo natuurlijk mogelijk te doen. Zodat je niet met dikke landingsbaan rond hoeft te lopen. Het kost natuurlijk wel even wat tijd voordat het echt helemaal natuurlijk grijs is. Maar je hoeft in de tussentijd niet voor schut te lopen.

Een andere manier is te kiezen voor een kort kapsel. Een kort kapsel kan heel pittig zijn. We kunnen wat lichtere lokjes in je haar doen en dan zou je in een paar knip beurten mooi grijs kunnen zijn.

Grijs haar krijgt vaak een gele gloed. Dit kan oa komen door water, chloor en zonlicht. Er zijn speciale producten voor grijs haar. Om de gele gloed uit je haar te krijgen kun je het haar af en toe wassen met een zilver shampoo. Wij hebben twee soorten. Een wat sterkere zilver shampoo en een light versie. Ook hebben we een uitspoelbare conditioner en een conditioner in mouse vorm, die je niet hoeft uit te spoelen, waar een silver tone in zit. Grijs haar kan dus ook geel worden in de zon. Het lijkt op het eerste gezicht misschien blond, maar als je beter kijkt is het een grijs gele kleur. Je kunt je haar beschermen met een leuke hoed, pet of leuke sjaal in de zomer. Ook helpen haar producten met uv bescherming.

Grijs haar is van nature wat droger en stugger, maar met de juiste producten blijft je haar heerlijk soepel en glanzend. Gebruik hydraterende (vocht inbrengende) producten. Probeer producten te mijden met siliconen. Deze leggen een laagje om je haar, waardoor andere voeding  niet goed je haar kan bereiken. Je haar krijgt hierdoor dus niet de juiste voeding en zal je haar alleen maar droger, doffer en stugger worden.

Natuurlijke oliën vinden grijze haren ook fijn, zoals o.a. argan,  avocado, olijf, jojoba, rozemarijn, kokos en amandel olie. Wij hebben zelf een shampoo bar laten maken waar enkele van deze ingrediënten in zitten. Het haar voelt er ook nog voller en steviger mee aan, horen we onze “SoapAhead”  klanten vaak zeggen. De oliën van Deheb bevatten ook allemaal natuurlijke oliën. Deze kun je ook mengen met je favoriete conditioner. De oliën beschermen je haar ook tijdens het zwemmen. Want water en olie kunnen niet goed met elkaar mengen. De olie beschermt het haar dan goed tegen chloor en zout water.

Mocht je er klaar voor zijn, kom vrijblijvend eens bij ons langs. Wij helpen je graag aan en naar mooie haren!

 

Leuk? Deel het:

comments powered by Disqus